Je huis verhuren aan expats? Dit moet je erover weten

Het bezitten van een woning die niet voor eigen gebruik dient, stelt de eigenaar ervan onvermijdelijk voor keuzes. De woning leeg laten staan is geen optie, maar wat zijn dan de beste alternatieven? Een eerste manier om de woning een nieuwe bestemming te geven, is deze verkopen. Dit is voor veel mensen een grote stap omdat het een definitieve keuze is en er geen weg terug meer bestaat. 

De woning verhuren is een andere mogelijkheid. Op die manier blijft de woning in je bezit en verwerf je een extra inkomen door de maandelijkse huuropbrengsten. Echter, je woning verhuren aan particulieren brengt zekere risico’s met zich mee. Er bestaat een kans dat het al eens mis loopt met het betalen van de huur en in sommige gevallen zorgen de huurders niet voor de woning zoals ze dat zouden moeten doen. Je huis verhuren aan expats daarentegen, brengt de voordelen van het verhuren met zich mee en sluit heel wat van de nadelen uit.

Waarom willen expats je woning huren?

Expats zijn mensen die omwille van hun baan tijdelijk, gaande van enkele maanden tot enkele jaren, in een ander land verblijven. Omdat het hier gaat over een langere periode is het voor die mensen erg belangrijk om een woning te vinden waar ze het thuisgevoel kunnen creëren. Maandenlang in hotelkamers verblijven, is voor hen geen optie. 

Welke voordelen zijn hier voor jou aan verbonden?

Voor veel expats is het zo dat de huur van een woning onderdeel uitmaakt van hun contract. Dit wil zeggen dat het bedrijf waarvoor ze in dat bepaalde land werken bereid is te voorzien in de kosten voor huisvesting. Voor jou is dit uiteraard een groot voordeel omdat je er zo zeker van bent dat je stipt en correct iedere maand de huur ontvangt. Omdat expats zich echt thuis willen voelen, zullen ze ook de grootste zorg dragen voor jouw woning, wat alweer een zorg is die wegvalt voor jou.

Komt elke woning in aanmerking?

Elke woning, hoe groot of klein ook, komt in aanmerking voor verhuur aan expats. Het ligt er maar net aan naar welke woning deze mensen op zoek zijn en ook hier zijn de wensen verschillend. Afhankelijk van de functie die de expats uitoefenen, zal door het bedrijf een budget ter beschikking gesteld worden en kan de expat hiermee op zoek gaan naar een geschikte woning. Sommige expats komen alleen en hebben voldoende aan een kleinere woning, anderen komen samen met hun gezin en hebben meer ruimte nodig. 

Geef een reactie