De rustige zondag

De meeste mensen werken zo’n vijf dagen in de week en zijn dan twee dagen vrij, meestal is dat de zaterdag en de zondag. Voor veel mensen is zaterdag de dag dat zij eropuit gaan. Maar de zondag? Wat doen we dan? En hoe zorgen we ervoor dat we dan uitrusten en ons niet alvast zorgen gaan zitten maken voor de week die ons te wachten staat? In deze blog vertel ik je daar wat over. Lees je mee?

Ontspannen opstaan

Op zondag mag je de wekker best laten staan, tenzij je natuurlijk naar de kerk gaat, maar voor deze blog ga ik daar even niet vanuit. Er is niets fijner dan ontspannen wakker worden op je eigen tempo. Het geluid van een harde wekker ’s ochtends zorgt ervoor dat we opstaan met een stress-gevoel. Laten we dat dus vermijden. En als je nergens naartoe hoeft, dan mag alles ook langzaam gebeuren en vooral uitgebreid, laat dat ontbijt dus maar komen!

Even in beweging

Om je lichaam soepel te houden en je hoofd helder is het belangrijk dat we iedere dag bewegen. Dit kan je doen door te sporten maar je kan ook een wandeling maken. Doe dit in de ochtend of vlak nadat je wakker bent zodat je de dag met een energiek gevoel kan voortzetten.

Opgeruimd huis, opgeruimd hoofd

Dan is de zondag hét moment om de boel in huis een beetje op te ruimen zodat je de rest van de week met een opgeruimd huis en gevoel kan beginnen. Dit is misschien niet het leukste maar het hoeft ook niet lang te duren. Als de boel er weer fris en geordend bijstaat is dat genoeg. Plus, het geeft ook een gevoel van voldoening nadat je dit gedaan hebt.

Een activiteit voor rust en blijdschap

Besteed de rest van de dag aan rustige activiteiten. Als je jouw zondag zo ontspannen mogelijk wilt houden, is het misschien een goed idee om eindelijk in dat ene boek te duiken wat je al zolang wilt lezen? Met een multifocale bril hoef je nooit meer te wisselen tussen je gewone bril en je leesbril en kun je je in één keer laten meenemen in een verhalenwereld. Voor je het weet is de dag alweer om.

Zo geregeld

Misschien moet je nog wat kleine dingen regelen voor de week weer begint. Dan is vandaag daar de dag voor. Nog even een kleine boodschap halen? Langs de apotheek of moet je nog een nieuwe leesbril kopen? Regel het op zondag!

Geef een reactie