Zo maak je je woonkamer extra origineel

Je komt thuis, je doet de deur open en dan kom je in de ruimte die uiteindelijk toch het meest zal aanvoelen als thuis: de woonkamer. Het is de plek waarvan iedereen relatief het meeste zijn of haar best doet om de boel zo mooi mogelijk in te richten. Dit komt voornamelijk door de tijd die erin gespendeerd wordt. Je zal het zelf ook weten, als iemand aan je vraagt waar je het meest zin in het huis dan is de woonkamer het meest gegeven antwoord. Dus toch wel enorm de moeite waard om de ruimte zo mooi mogelijk te maken. De inrichting van een woonkamer wil je zo indelen dat het perfect past bij je eigen smaak en persoonlijkheid. Dat maakt het ook extra leuk. Je hebt de vrijheid om precies te doen en laten wat je zelf wilt. Toch zijn er in het algemeen wel een paar leuke tips die toe te passen zijn op elke inrichting zonder je originaliteit te verliezen.

Industriële lamp

Als je kijkt naar de trends is er één ding heel duidelijk: de industriële sfeer neemt de inrichtingen over. Je ziet het overal terug. In cafés blijven plafonds open, bij veel ruimtes verschijnt er opeens een open bakstenen muur. Het is de perfecte manier om je inrichting een stoere stoot te geven maar het is niet altijd even makkelijk om het ook echt te creëren in een woning dat voorheen niet industrieel was. Daarom is een industriële lamp perfect. Een wandlamp industrieel kan ook en je zal zien dat het echt een enorm verschil zal maken in de woonkamer.

Kunst aan de muur

Je komt wel eens het huis van een ander in en dan hoor je jezelf denken: jeetje wat ziet die muur er tof uit. Dat komt meestal omdat er kunst aan de muur hangt. Het leuke van een kunstwerk op wat voor manier dan ook, is dat het uniek is. Dus dat werk wat jij hebt, hangt waarschijnlijk nergens anders. Hiermee kan je je woonkamer helemaal afmaken. Houdt je niet van schilderijen? Ga dan voor een print in een lijst of anders zelfs een beeld dat je op de kast neerzet.

Uniek kleurgebruik

Met kleuren kun je heel veel resultaat boeken en het vergt ook nog eens weinig energie. Om de woonkamer als nieuw te laten zijn is het een aanraden om een van de muren eens een kleur te geven die je vrijwel nergens anders ziet. Zoals een tint oranje of rood, of pastelkleuren. Vooral in combinatie met kleuren meubels kan dit ontzettend tof zijn.

Geef een reactie