Wat heb je nodig om je pakket veilig te kunnen vervoeren en versturen?

Eigenlijk iedereen moet wel eens een pakketje versturen. Dit kan iets kleins zijn wat door de brievenbus past, maar ook iets veel groters. Wanneer je niet zo vaak pakketjes verstuurt kan het nogal ingewikkeld zijn om in te schatten hoe jij je pakketje het beste kunt inpakken en vervoeren. Er zijn een hoop verschillende dozen en verpakkingen waar je uit kunt kiezen. Ook zijn er verschillende vormen en verschillende materialen die je kunt gebruiken als opvulling. Om te bepalen wat het beste is voor jouw pakketje kun je hier verder lezen over de verschillende opties die je hebt. 

Het versturen van een pakket in een doos

Wanneer je op zoek bent naar verpakkingsdoosjes of gondeldoosjes zijn er verschillende dingen waar je uit kunt kiezen. Het is de bedoeling dat er in het pakketje zo min mogelijk ruimte over is voor het pakket om te verschuiven. De kans dat een pakketje schade oploopt of kapot gaat is namelijk het grootste wanneer deze niet vast zit in de doos. Het is de bedoeling dat je een breekbaar pakket goed ingepakt in een doos en deze vervolgens opvult met opvulmateriaal. Omdat het opvulmateriaal relatief duur is, is het belangrijk om een goede formaat doos te vinden. Bij het kiezen van een doos is het belangrijk om te letten op het gewicht van het pakket, de afmeting en ook de vorm. Wanneer jij een zwaarder pakket wilt versturen is het belangrijker dat de kwaliteit van de kartonnen doos hoog is. Ook is het belangrijk om te weten dat er voor pakketten van elektronische apparaten en temperatuurgevoelige producten aparte richtlijnen zijn. Zo heb je onder andere ook dozen die het product binnen in het pakket helemaal droog houden.

Het verpakken van het pakket

Wanneer je een pakketje wilt verpakken zijn er twee dingen waar je uit kunt kiezen. Zo kun je kiezen uit een externe en interne verpakking. Met een externe verpakking wordt bedoeld dat het om het product dat je wilt vervoeren heen zit. Met een interne verpakking wordt de verpakking bedoeld die in de externe verpakking wordt gestopt om het product van binnenuit te beschermen. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan opvulchips, luchtkussens of papierstroken. Dit zijn allemaal varianten van opvulmateriaal die jij kunt gebruiken bij het versturen van je pakketje. Wanneer je ervoor kiest om luchtkussens te gaan gebruiken is het belangrijk dat je zelf een pomp voor dit product hebt. De luchtkussens moet je namelijk eigenlijk altijd zelf opblazen.

Geef een reactie