Stedentrip Wenen? Lees dan eerst dit artikel!

Wil je er eens heerlijk tussenuit, dan is een stedentrip Wenen een echte aanrader. Wenen heeft alles en toch kun je er ook prima tot rust komen.  Een stedentrip Wenen is echt de moeite waard. Bovendien is Wenen als hoofdstad van Oostenrijk prima te bereizen en dat is natuurlijk wel zo fijn om op voorhand te weten.

Stedentrip Wenen, maak kennis met het Hundertwasserhaus

Kies je voor een stedentrip Wenen, dan moet je de speelse architectuur van het Hundertwasserhaus zien. Je ziet dan unieke asymmetrische en veelkleurige huizen die in opdracht van de gemeente werden gebouwd ergens tussen 1983 en 1986. Het bestaat in totaal over 52 woningen, vier winkels en 19 terrassen. Zeer de moeite waard om tijdens de stedentrip Wenen eens te bekijken. 

Natuurlijk breng je ook een bezoek aan het Prater, het kloppende hart van Oost Wenen

Een stedentrip Wenen kan niet zonder een bezoek aan het Prater. Dit is een ongeveer vier kilometer lang stadspark annex pretpark in het oostelijke deel van Wenen. De toegang tot het Prater is gratis. Je betaalt wel een kaartje voor de achtbaan, de golfbaan en het zwembad. Zeer de moeite waard is wel het 65 meter hoge reuzenrad. Ben je helemaal bovenaan dan heb je een adembenemend uitzicht over de skyline van de stad. Een rondje in het reuzenrad duurt precies tien minuten overigens. 

Daar waar keizerin Sisi ooit woonde

Kies je voor een stedentrip Wenen, dan wil je natuurlijk ook paleis Schönbrunn zien. Dat is namelijk het paleis waar ooit keizerin Sisi gewoond heeft. Geniet verder van de gotiek van de Stephansdom. Wat je zeker ook moet doen is slenteren over de Naschmarkt, een al ver eeuwen oude markt.  et 120 kramen vindje allerlei ingredienten enlekers endat uit elke hoek van de wereld. Natuurlijk koop je er ook de echte Oostenrijkse lekkernijen in de vorm van worst, schnitzel en Mozartkugeln. 

Ajax won de Champions League in het Prater stadion

Een stedentrip Wenen biedt heel erg veel. Bezoek ook in het Prater het stadion waar Ajax ooit de Champions League won bijvoorbeeld en haal er mooie herinneringen op. Verder bezoek je de monumentale panden langs de Ringstrasse en breng een bezoek aan het kunsthistorschmusm. Imposant is zeker ook de Weense staatsopera en als je toch in Wenen bent bezoek dan ook de wijnproeverijen bij de Heurigen. En zo heeft de Oostenrijkse hoofdstad je heel veel te bieden. En echt, je bent zo in Wenen, in alles een sprookjesachtige en een tikkeltje mysterieuze stad. 

Geef een reactie