Het meest gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma voor ondernemers

Als ondernemer hoort een stukje boekhouden er ook bij. Sommige ondernemers hebben daar nog nooit mee te maken gehad, maar dat is helaas voor sommige iets wat gewoon bij ondernemen hoort. Er zijn geautomatiseerde boekhoudprogramma’s die het boekhouden van jou volledig overnemen, zodat jij tijd overhoudt voor zaken die er echt toe doen. Zo geef je je administratie uit handen en houd je je bedrijf eenvoudig op orde, kan je je producten of diensten verkopen met handige features die je helpen bij de ondersteuning van de verkoop, en je krijgt inzicht hoe je een succesvolle onderneming draait. Je krijgt inzicht in jouw financiële situatie, waardoor je nu als onderneming altijd weet hoe je ervoor staat.

Offertes versturen

Een offerte is een aanbod welke je doet aan je klant, waarvan je verwacht dat dit uitdraait tot een contract of overeenkomst. In een offerte zet je de volgende dingen: het aantal uren dat je voor iemand gaat werken, het te aantal rijden kilometers en de producten die je gaat leveren. De klant kijkt de offerte na en zal deze (waarschijnlijk) accepteren. Hierdoor heb je een opdracht binnen. offertes maken – Moneybird is erg gemakkelijk. Je vult een aantal gegevens in, waaronder de workflow, de offerteregel, de tekst boven en onder de offerteregels en je voegt een bijlage toe met algemene voorwaarden. De klant zal een digitale handtekening zetten, wat weer voordelen heeft met betrekking tot de snelheid.

Boekhouden uitbesteden

Een boekhoud software is speciaal gemaakt om ondernemers te helpen met hun financiële omgeving. Je boekhouding bevat veel gegevens die veilig bewaard moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan de persoonsgegevens van een klant, maar ook de bedragen van je omzet, kosten en winst. Voor je administratie heb je een wettelijke bewaarplicht. Uiteindelijk ben je hier zelf verantwoordelijk voor, maar Moneybird kan je hier wel bij helpen. Klanten ervaren de administratie software als ideaal. Zij hebben altijd toegang tot hun administratie en het is ideaal voor startende ondernemers, die misschien niet helemaal weten hoe zij moeten boekhouden. Het programma is zeer gebruiksvriendelijk en overzichtelijk. Voor de Nederlandse ondernemers is dit echt een must. Zelfs voor je belastingaangifte werkt het boekhoud programma goed. Zo weet je meteen welke bedragen je moet afdragen en wat je terugkrijgt. BTW-aangifte is de aangifte die je betaalt over je omzet. Wanneer je omzet maakt met je bedrijf, moet je daarover btw betalen. De btw is in de prijzen van goederen of diensten berekend. Wanneer je een product of dienst aanschaft, mag je deze aftrekken als voorbelasting.

Geef een reactie