Een heteluchtoven kopen voor in jouw keuken of bedrijf

Wie zich heeft verdiept in keukenapparatuur weet dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Van hele keukenblokken, kookeilanden en verlichting tot enkel de vaatwasser of de oven, er is aanbod genoeg. Zelf vind ik het leuk om met mooie apparatuur te werken, mede omdat dit zo prettig werkt in de keuken. Ik probeer daarom altijd op de hoogte te zijn van de laatste nieuwe modellen en vind het leuk om er van alles over op te zoeken. Vandaag neem ik je mee in een van mijn meest recenta aankopen: een heteluchtoven. Een heteluchtoven kopen is zeker aan te raden, maar let er wel goed op dat je weet waar je op moet letten. Een heteluchtoven biedt meer opties dan traditionele ovens met een standaard kooksysteem. 

Waar dien je allemaal op te letten bij de aankoop? 

Heteluchtovens bestaan er in vele varianten. Je dient zelf een lijstje te maken met punten die je belangrijk vindt zodat je hier op kunt selecteren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de grootte van de trays en roosters in de oven. Kies een variant die past bij de grootte die je wenst. Ook het aantal roosters speelt hier natuurlijk in mee, zeker wanneer je meerdere gerechten tegelijkertijd in de oven zou willen plaatsen.

Vervolgens dien je te letten of je stoominjectie wilt, hoe je de programmering instelt en hoeveel spanning je op de oven hebt zitten (230V of tot wel 400V). 

Let er daarnaast ook nog op dat je een oven koopt die past. Kies je bijvoorbeeld voor wandmontage, of bouw je de oven helemaal in in een bestaande keuken? Let op de maten, meet alles van tevoren goed op en zorg er dus voor dat jouw aankoop zeker weten past.

Online oriënteren en bestellen

Persoonlijk geef ik er de voorkeur aan om mijn apparatuur online te bestellen. Zo kan je op het internet op zoek gaan naar een merk, model en uitvoering die je wil en goed vergelijken. Die vergelijking met andere modellen op andere websites is ontzettend belangrijk omdat het erg in prijs en kwaliteit kan schelen. Let daarnaast ook goed op de voorwaarden bij levering, het retourbeleid en op de bestaande reviews. Ik zou je altijd willen aanraden om de reviews te lezen en van anderen te horen hoe zij over een bepaald merk denken. Dat geeft je een goed beeld over de kwaliteit en overige punten die hierboven staan beschreven. 

Geef een reactie