Tips voor bij het verzinnen van een naam voor je kind

Wanneer er een baby op komst is, zijn er een hoop dingen die geregeld moeten worden. Zo zul je onder andere alle spullen in huis moeten halen die nodig zijn voor de baby en misschien zelfs het een en ander moeten verbouwen

Wanneer er een baby op komst is, zijn er een hoop dingen die geregeld moeten worden. Zo zul je onder andere alle spullen in huis moeten halen die nodig zijn voor de baby en misschien zelfs het een en ander moeten verbouwen. Daarnaast zul je je tijd anders in moeten gaan delen en moet je afspraken maken over hoe je het ouderschap aan wilt gaan pakken. Er zijn wat dat betreft leukere en mindere leuke dingen die je moet gaan bespreken. Ook zul je het moeten hebben over een baby naam. Dit kan soms ook voor problemen zorgen. Daarom zijn hier wat tips over hoe je dat het beste aan kunt pakken.

Maak gebruik van een namenboek

Dit is natuurlijk een logische keuze, maar als je geen inspiratie hebt of het niet over een naam eens kunt worden, is dit meestal de beste keuze. Wanneer je een namenboek gebruikt, kun je namen tegenkomen waar je eerder nog niet over hebt nagedacht. Als je het niet eens kunt worden over een naam en allebei de voorkeur hebt voor een andere naam, kan dit erg vervelend zijn. De beste oplossing is in dit geval vaak dat je voor een andere naam dan de huidige opties kiest. Wanneer één iemand aan de ander toegeeft zal dit vaak niet lekker zitten. Bij iets wat zo belangrijk is als het geven van een naam aan je kind, wil je dit natuurlijk het liefst vermijden.

Het filteren van namen

Wanneer je beiden niet op leuke namen kunt komen en deze ook niet die in een boek te vinden zijn, zijn er ook andere dingen die je kunt doen. Het doornemen van een namenboek kan namelijk erg langdradig zijn en misschien wil je iets originelers. In dit geval is het aan te raden om het met de andere ouder te hebben over aan wat voor namen je zit te denken. Hierbij helpt het natuurlijk of je al weet of het een jongen of een meisje is. Daarnaast kun je kijken naar de afkomst van de naam. Ben je op zoek naar Franse meisjesnamen of misschien wel gewoon een Nederlandse naam? Als je over dit soort dingen gaat nadenken, kun je een stuk gerichter gaan zoeken. Ook kun je gaan zoeken op de eerste letter van een naam. Zo kun je bijvoorbeeld meisjesnamen met een j allemaal vinden op dezelfde sites.

Geef een reactie