Op zoek naar een kassasysteem voor in je winkel? Dit zijn de beste tips

Ga je een nieuwe winkel openen en heb je hiervoor een kassasysteem nodig? Of wil je de huidige kassasystemen in je winkel graag vernieuwen? Dan is er een ontzettend groot aanbod aan systemen. Er zijn meer basic systemen beschikbaar, maar ook systemen met uitgebreide software en functionaliteiten. Ieder systeem heeft zijn eigen voor- en nadelen. Maar hoe vind je nu het juiste kassasysteem voor jouw winkel? Je leest het in dit blog.

 

De verschillende soorten kassasystemen

Voordat je een geschikt kassasysteem detailhandel kunt kiezen, is het belangrijk dat je weet wat de meest relevante systemen zijn voor jouw branche. In de detailhandel zijn er grofweg twee categorieën kassasystemen te onderscheiden:

  1. Embedded kassasysteem

Een embed kassasysteem is een kassa die bestaat uit een touchscreen en software samen in één pakket. Het systeem heeft een te personaliseren en programmeren menu en is met meerdere gebruikers tegelijk te gebruiken door middel van externe kassaterminals. 

  1. Point of sale kassasysteem 

Een point of sale kassasysteem wordt ook wel een POS kassasysteem genoemd. Dit systeem is voor veel ondernemers in de detailhandel favoriet, vanwege de vele functionaliteiten en handige opties. Het systeem bestaat uit een pc (de kassaterminal) en software, waar automaten, scanners en printers aan gekoppeld kunnen worden. Je kunt aan een POS kassasysteem op modulaire wijze aanvullende functies toevoegen. Je betaalt dus alleen voor functies die je daadwerkelijk gebruikt. Een voordeel van dit systeem is dat het uit te breiden is met functies op het gebied van artikel – en voorraadbeheer en uren- en tafelregistratie. 

Hier moet je op letten bij het kopen van een kassasysteem voor je winkel

Bij de aanschaf van een kassasysteem winkel, is het belangrijk dat het gekozen systeem voldoet aan een aantal belangrijke eisen. Allereerst is het belangrijk dat het systeem gebruiksvriendelijk is en dat het je de mogelijkheid biedt om gemakkelijk bedragen te berekenen, je BTW-administratie bij te houden, je voorraad te beheren en dat je er gemakkelijk verschillende producten mee kunt registreren. Veel ondernemers kiezen tegenwoordig voor een kassasysteem met een eigen app, zodat het systeem ook op de tablet of mobiele telefoon bekeken kan worden om bijvoorbeeld aan voorraadbeheer of artikel registratie te doen. Let er daarnaast goed op of het mogelijk is om een pinapparaat en een bonnenprinter aan het systeem te verbinden (en op welke manier). Heb je al bepaalde apparaten, zoals een scanner, printer en/of betaalapparaat? Controleer dan altijd of deze compatibel zijn met je nieuwe kassasysteem.

 

Geef een reactie