Een comfortabele stoel is het halve werk

Stel je voor, je komt ’s ochtends binnen op kantoor, stapt over de kwalitatieve Bedrijfsvloeren en het eerste wat je doet is neerploffen in die perfecte bureaustoel die je als gegoten zit. Dat is het begin van een productieve werkdag. Een comfortabele stoel is namelijk veel meer dan alleen een zitplek; het is de fundering van je werkcomfort en gezondheid tijdens de lange uren achter je bureau, net zoals een goede Kantoorvloer belangrijk is voor het algehele comfort en uitstraling van je werkplek.

Een ergonomische stoel ondersteunt je lichaam op de juiste manier. Dit voorkomt rugklachten en stimuleert een goede houding. Vergeet ook niet dat iedereen anders gebouwd is. Daarom is het essentieel dat jouw stoel verstelbaar is op meerdere punten, zoals de zithoogte, de rugleuning en de armsteunen. Persoonlijke aanpassingen zijn daarom geen overbodige luxe, maar een must voor een optimale werkhouding.

Investeer dus in een goede bureaustoel die aansluit bij je lichaam en werkstijl. Je zult merken dat je minder snel vermoeid raakt en meer energie overhoudt voor de leuke dingen, zowel tijdens als na werktijd.

Verlicht je dag met goede verlichting

Het belang van goede verlichting kan niet genoeg benadrukt worden. Het heeft niet alleen invloed op hoe goed je ziet, maar ook op hoe je je voelt en hoe effectief je werkt. Te fel licht kan leiden tot hoofdpijn en vermoeide ogen, terwijl bij te weinig licht de kans bestaat dat je gaat turen, wat weer andere klachten kan veroorzaken.

Natuurlijk licht heeft altijd de voorkeur omdat het het bioritme ondersteunt en voor een betere stemming zorgt. Maar omdat we nu eenmaal niet allemaal naast een groot raam kunnen zitten, is kunstlicht een goede tweede. Kies voor LED-verlichting die je kunt dimmen om zo de hoeveelheid licht af te stemmen op het moment van de dag en persoonlijke voorkeur.

Zorg daarnaast voor taakverlichting zoals een bureaulamp die gericht licht geeft daar waar je het nodig hebt. Dit voorkomt schaduwen en vermindert de belasting van je ogen. Een juiste balans tussen algemene verlichting en taakverlichting maakt jouw werkdag een stuk aangenamer.

Planten maken productiever

Wist je dat groen om je heen niet alleen leuk staat maar ook nog eens heel gezond is? Planten op kantoor zijn meer dan alleen decoratie; ze hebben een positieve invloed op de werksfeer en productiviteit. Ze zuiveren de lucht, verminderen stress en verhogen de creativiteit.

Het verzorgen van planten geeft bovendien een gevoel van voldoening en kan een rustgevend momentje bieden tijdens een drukke werkdag. En zeg nu zelf, wie wordt er nu niet blij van een fleurige werkplek vol leven? Dus haal wat planten in huis en adem letterlijk wat frisse lucht in op kantoor.

Technologie die voor je werkt

In deze digitale tijdperk is technologie onlosmakelijk verbonden met ons werk. Slimme tools en gadgets kunnen onze werkzaamheden makkelijker maken, mits we ze juist inzetten. Denk bijvoorbeeld aan software die helpt bij time-management of apparaten die automatisch back-ups maken van je werk.

Het slim inrichten van je digitale werkruimte met shortcuts en tools voor snelle toegang tot veelgebruikte programma’s bespaart niet alleen tijd maar zorgt ook voor minder frustratie. Zorg er dus voor dat technologie vóór jou werkt en niet andersom.

Ruimte voor creativiteit en ontspanning

Een ruimte waarin je even kunt ontspannen of creatief kunt zijn is geen overbodige luxe op kantoor. Even weg van je bureau om met iets heel anders bezig te zijn kan wonderen doen voor je productiviteit. Een loungehoek, spelconsole of zelfs een tafeltennistafel kan als broodnodige afwisseling dienen.

Het stimuleert niet alleen ontspanning maar bevordert ook de teamgeest en communicatie tussen collega’s. En wie weet welke briljante ideeën er ontstaan terwijl je even niet ‘aan het werk’ bent?

Houd het netjes en georganiseerd

Een rommelige werkplek kan behoorlijk afleiden. Zorg dus voor voldoende opbergruimte om alles netjes te houden. Documenten sorteren, kabels wegwerken en regelmatig opruimen zijn kleine stappen met groot effect.

Organisatie-tools zoals planners of digitale to-do lijsten helpen bij het overzichtelijk houden van taken en afspraken. Een georganiseerde werkplek draagt bij aan een heldere geest waardoor jij efficiënter te werk kunt gaan.

Geef een reactie