E-sigaret

Dat roken slecht voor je is weet iedereen. Veel rokers zouden dan ook wel willen stoppen, maar de behoefte aan een sigaret wint vaak toch de strijd. Tegenwoordig is het echter mogelijk om te stoppen met roken en toch die specifieke behoefte aan een sigaret te bevredigen: de e-sigaret. Op nuroken.nl vind je verschillende uitvoeringen en sets die je helpen om van deze bijzonder ongezonde gewoonte af te komen.

Effectieve werking

Het effect van de e-sigaret is al ruimschoot aangetoond en de negatieve gezondheidsuitkomsten zijn volledig geminimaliseerd. Het apparaat bevat een elektrische inhalator die het roken van een sigaret kan simuleren. Het apparaat bevat echter geen tabak en brandt niet. De ideale oplossing voor alle verstokte rokers die al meerdere jaren spelen met het idee om te stoppen, maar hier tot op heden nog niet in zijn geslaagd.

Langere termijn oplossing

Of je nu net gestopt bent met roken of al een aantal jaar van de sigaret van af bent maakt niet uit. Op nuroken.nl vind je sets voor starters, maar ook pro-sets die bestemd zijn gebruikers die al gewoon zijn geworden met de werking van de e-sigaret. Ook is de e-sigaret verkrijg met en zonder nicotine. Ervaar het zelf en schaf een set aan. De resultaten zijn verbluffend en het kan de oplossing vormen voor je behoefte aan een sigaret. Bovenal helpt het je om je gezondheid niet langer aan te tasten met de schadelijke sigarettenrook.

Elektrische sigaretten vergelijken

Als je overtuigd bent geraakt van de schadelijke gevolgen van het traditionele roken maar je wil je rookgewoonte niet opgeven, dan ga je op zoek naar alternatieven. Hier komt de elektrische sigaret in beeld. Geen verbrandingsgassen, dus minder gezondheidsgevaren voor jezelf en je omgeving en bovendien een ruime keuze in nicotinesterktes en smaken. Er is keus genoeg, het is goed om de verschillende modellen met elkaar te vergelijken.

Toevoegingen aan de e-liquid

De e-liquid is de vloeistof die tot verdamping wordt gebracht. In de vloeistof kan een bepaalde hoeveelheid nicotine zijn toegevoegd, of allerlei geur- en smaakstoffen. Het is goed je aan het begin van je oriëntatie op de elektrische sigaret te realiseren dat de verschillende nicotinesterktes of de verschillende geuren en smaken niet bij elk merk of elk type elektrische sigaret verkrijgbaar zijn. Concentreer je daarom eerst even goed op het aanbod. Welke nicotinesterktes vind je prettig? Wil je kunnen afbouwen? En welke geuren en smaken wil je wel of juist niet kunnen kiezen? Met deze voor-oriëntatie kun je verschillende merken elektrische sigaret al meteen van je lijstje schrappen.

Waar let je op?

Verschillende fabrikanten hebben modellen van de elektrische sigaret op de markt gebracht. Naast de genoemde verschillen in nicotinesterke, geur- en smaakstoffen is er ook een verschil op te merken in:

  • De hoeveelheid damp die wordt geproduceerd. Te weinig damp is voor iemand die overstapt van de traditionele naar de elektrische sigaret waarschijnlijk onbevredigend.
  • De levensduur van de e-liquid. Hoe vaak kun je van één e-liquid inhaleren? Gaat een e-liquid niet vaak mee, of wordt de smaak naar het einde toe steeds zwakker dan wordt de e-liquid in verhouding een stuk duurder.
  • De batterij. De batterij moet het natuurlijk een tijdje vol kunnen houden zonder hem te vervangen of op te laden. Kijk ook goed hoe het opladen in zijn werk gaat, of het lang of kort duurt. Gebruik je voor het opladen een adapter of een USB-aansluiting? Bedenk wat je gemakkelijk vindt.

Als je goed over de verschillende mogelijkheden hebt nagedacht kun je een weloverwogen keuze maken. Kijk op eSigaretonline.nl voor een breed aanbod verschillende elektrische sigaretten.

De elektronische sigaret

Dat traditioneel roken slecht is voor je gezondheid is natuurlijk welbekend. De geproduceerde verbrandingsgassen kunnen kanker veroorzaken, niet alleen bij jezelf maar ook bij de mensen om je heen. Dat wil je natuurlijk niet. Ook is het een feit dat brandende sigarettenpeukjes in een aantal gevallen de oorzaak zijn geweest van branden. Dat is dus nóg een reden om over te stappen op een alternatief.

Valse start van het alternatief

Al in 1963 bedacht de Amerikaan Herbert A Gilbert het allereerste alternatief voor de traditionele sigaret. Zijn product voorzag erin dat met behulp van elektriciteit een nicotine-oplossing werd verdampt. Zijn uitvinding kreeg belangstelling, maar niemand bleek voldoende geïnteresseerd om het product commercieel te exploiteren.

Nieuwe kansen

Enkele decennia bleven nieuwe vindingen uit, maar werd wel steeds duidelijker hoe schadelijk de verbrandingsgassen van traditionele sigaretten zijn. De traditionele sigaret werd steeds meer uit het openbare leven verbannen. Gelukkig kwam in 2003 de Chinees Hon Lik met een nieuw alternatief voor de ouderwetse sigaret. Zijn uitvinding zou aan de basis staan van de ontwikkeling van vele typen elektronische sigaretten. Vanaf 2004 lag de uitvinding in China in de winkels, en kon de wereldwijde opmars beginnen.

De elektronische sigaret

De moderne elektronische sigaret, ook wel elektrische sigaret of e-sigaret genoemd, werkt meestal met drie onderdelen:

  • Een batterij
  • De vulling, ook cartridge, tank of ampul genoemd. Hierin zit de e-liquid, de vloeistof die uiteindelijk in damp wordt omgezet.
  • De verdamper, die ook wel atomizer of clearomizer wordt genoemd.

Hoe werkt een elektronische sigaret?

De werking van een e-sigaret is heel simpel. De batterij levert stroom aan de atomizer, die op zijn beurt de vloeistof in de ampul tot verdamping brengt. Die damp kan vervolgens worden geïnhaleerd. Met voldoende dampontwikkeling krijg je een rookervaring die ongeveer overeenkomt met het inhaleren bij een traditionele sigaret. Aan de vloeistof in de ampul kunnen extra stoffen zijn toegevoegd. Denk maar aan een bepaald nicotinegehalte en verschillende geur- en smaakstoffen. Het leuke is dat er heel wat verschillende smaken zijn, er is dus keuze genoeg! Kijk op eSigaretonline.nl voor meer informatie mbt. de elektrische sigaret.

Liqua Liquids

Met de komst van de elektronische sigaret, ook wel e-sigaret of elektrische sigaret genaamd, is een hele nieuwe wereld aan rookbeleving opengegaan. Geen schadelijke verbrandingsgassen, maar allerlei nieuwe smaken en sterktes die een nieuw niveau aan beleving en ervaring voor je openleggen.

De elektronische sigaret

Het e-smoking heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen. Dat is goed te begrijpen. Aan de ene kant is daar het toegenomen inzicht hoe gevaarlijk het traditionele roken voor je eigen gezondheid en dat van de mensen om je heen is. Aan de andere kant biedt de elektrische sigaret, door de verschillende e-liquids, een uniek assortiment aan diverse smaken, iets dat bij een traditionele sigaret niet mogelijk is. Neem maar eens een kijkje op www.esigaretonline.nl voor een overzicht.

Liqua e-liquids

Een elektrische sigaret gebruikt een verdamper om een speciale vloeistof uit een ampul tot damp om te zetten. Die vloeistof wordt ook aangeduid als e-liquid. Aan deze vloeistof kunnen allerlei smaakstoffen worden toegevoegd, evenals een bepaald nicotinegehalte. Om een idee te geven, de liqua e-liquids hebben de volgende samenstelling:
60 % propylene glycol
30 % plantaardige glycerol
3 % water
7 % geur- en smaakstoffen.

Verschillende smaken

Op www.esigaretonline.nl zie je een uitgebreid overzicht van de beschikbare smaken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit de volgende mogelijkheden: cappuccino, appel, kers, banaan, watermeloen en een grote hoeveelheid traditionelere tabakssmaken.