De elektronische sigaret

Dat traditioneel roken slecht is voor je gezondheid is natuurlijk welbekend. De geproduceerde verbrandingsgassen kunnen kanker veroorzaken, niet alleen bij jezelf maar ook bij de mensen om je heen. Dat wil je natuurlijk niet. Ook is het een feit dat brandende sigarettenpeukjes in een aantal gevallen de oorzaak zijn geweest van branden. Dat is dus nóg een reden om over te stappen op een alternatief.

Valse start van het alternatief

Al in 1963 bedacht de Amerikaan Herbert A Gilbert het allereerste alternatief voor de traditionele sigaret. Zijn product voorzag erin dat met behulp van elektriciteit een nicotine-oplossing werd verdampt. Zijn uitvinding kreeg belangstelling, maar niemand bleek voldoende geïnteresseerd om het product commercieel te exploiteren.

Nieuwe kansen

Enkele decennia bleven nieuwe vindingen uit, maar werd wel steeds duidelijker hoe schadelijk de verbrandingsgassen van traditionele sigaretten zijn. De traditionele sigaret werd steeds meer uit het openbare leven verbannen. Gelukkig kwam in 2003 de Chinees Hon Lik met een nieuw alternatief voor de ouderwetse sigaret. Zijn uitvinding zou aan de basis staan van de ontwikkeling van vele typen elektronische sigaretten. Vanaf 2004 lag de uitvinding in China in de winkels, en kon de wereldwijde opmars beginnen.

De elektronische sigaret

De moderne elektronische sigaret, ook wel elektrische sigaret of e-sigaret genoemd, werkt meestal met drie onderdelen:

  • Een batterij
  • De vulling, ook cartridge, tank of ampul genoemd. Hierin zit de e-liquid, de vloeistof die uiteindelijk in damp wordt omgezet.
  • De verdamper, die ook wel atomizer of clearomizer wordt genoemd.

Hoe werkt een elektronische sigaret?

De werking van een e-sigaret is heel simpel. De batterij levert stroom aan de atomizer, die op zijn beurt de vloeistof in de ampul tot verdamping brengt. Die damp kan vervolgens worden geïnhaleerd. Met voldoende dampontwikkeling krijg je een rookervaring die ongeveer overeenkomt met het inhaleren bij een traditionele sigaret. Aan de vloeistof in de ampul kunnen extra stoffen zijn toegevoegd. Denk maar aan een bepaald nicotinegehalte en verschillende geur- en smaakstoffen. Het leuke is dat er heel wat verschillende smaken zijn, er is dus keuze genoeg! Kijk op eSigaretonline.nl voor meer informatie mbt. de elektrische sigaret.

Liqua Liquids

Met de komst van de elektronische sigaret, ook wel e-sigaret of elektrische sigaret genaamd, is een hele nieuwe wereld aan rookbeleving opengegaan. Geen schadelijke verbrandingsgassen, maar allerlei nieuwe smaken en sterktes die een nieuw niveau aan beleving en ervaring voor je openleggen.

De elektronische sigaret

Het e-smoking heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen. Dat is goed te begrijpen. Aan de ene kant is daar het toegenomen inzicht hoe gevaarlijk het traditionele roken voor je eigen gezondheid en dat van de mensen om je heen is. Aan de andere kant biedt de elektrische sigaret, door de verschillende e-liquids, een uniek assortiment aan diverse smaken, iets dat bij een traditionele sigaret niet mogelijk is. Neem maar eens een kijkje op www.esigaretonline.nl voor een overzicht.

Liqua e-liquids

Een elektrische sigaret gebruikt een verdamper om een speciale vloeistof uit een ampul tot damp om te zetten. Die vloeistof wordt ook aangeduid als e-liquid. Aan deze vloeistof kunnen allerlei smaakstoffen worden toegevoegd, evenals een bepaald nicotinegehalte. Om een idee te geven, de liqua e-liquids hebben de volgende samenstelling:
60 % propylene glycol
30 % plantaardige glycerol
3 % water
7 % geur- en smaakstoffen.

Verschillende smaken

Op www.esigaretonline.nl zie je een uitgebreid overzicht van de beschikbare smaken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit de volgende mogelijkheden: cappuccino, appel, kers, banaan, watermeloen en een grote hoeveelheid traditionelere tabakssmaken.